Puutalojen sisäremontit

Perinnekohde vaatii huoltoa

Vanhan puutalon sisäremontti antaa talolle uuden elämän, kunhan se tehdään hyvin ja talon tekniikka tuntien. 

Jaan puutalokohteeni yleensä kahteen kategoriaan, rossipohjaisiin puutaloihin ja rintamamiestaloihin.  Rossipohjaiset puutalot ovat perinnerakentamista parhaimmillaan: painovoimainen ilmanvaihto, hengittävä rakenne ja käsin veistetyt pinnat. Niiden remontoinnissa on tärkeää kunnioittaa alkuperäistä ja ymmärtää materiaalien yhteensopiminen: huolimattomalla remontoinnilla talo menettää sielunsa ja väärillä materiaaleilla edessä voi olla haasteita kosteuden kanssa. Tämä on erityisen tärkeää, jos kohde on osan vuodesta kylmänä.

Rintamamiestalot ovat useimmin läpi vuoden lämpiminä ja niitä modernisoidaan nykyajan vaatimusten mukaisiksi. Koska talot on toteutettu eri vuosisadan tekniikoilla, kannattaa niitä kunnostamaan ottaa materiaalit ja työtavat tunteva perinnerakentaja. 

Tyypillisiä töitäni on kosteutta saaneiden rossipohjien korjaus, vanhoissa remontoissa tehtyjen materiaalivirheiden korjaaminen, lisäeristykset ja rakenteiden tiivistykset, asuinhuoneiden käyttömukavuuden parantaminen ja pintojen uusimiset. Jos sinulla on vanha puutalo ja haluat, että sen sisäremontista huolehtii asiansa osaava perinnerakentaja, ole minuun yhteydessä.

ornamentti
ornamentti

Jyri Kuukasjärvi

Minun tehtäväni on palauttaa puusta tai kivestä rakennettuja koteja, mökkejä ja liiketiloja takaisin niiden vanhaan loistoonsa. Korjaan rakenteita, pinnoitan, listoitan ja viimeistelen, jotta rakennuksen tarina voi jatkaa itsensä kertomista.

Korjausrakentaminen, mitä kohteeni ovat, on ajatukseltaan kestävää kehitystä, sillä vanhaa korjaamalla lisätään kohteen elinikää. Käyttämäni muovittomat, luonnolliset materiaalit ovat ympäristöystävällisiä.

Olen saanut oppini mestareilta ja kerännyt kokemukseni remontoimalla perinnekohteita: hirsirunkoisia rakennuksia ja keskustojen arvotaloja. Kun tarvitset hyvän tekijän, tiedät kelle soittaa.

Yhteydenotto

Olisiko aika laittaa isoisän rakentama puutalo sellaiseen kuntoon, jonka se ansaitsee?  Vai haluatko palauttaa kivitaloon sen alkuperäisen viehätyksen? Ota yhteyttä viereisellä lomakkeella ja käydään läpi vaihtoehtoja. 

Voit olla yhteydessä minuun myös WhatsAppilla. Vietän päiväni työmailla, mutta pyrin vastaamaan päivän sisään.

Perinnerakentaja Jyri Kuukasjärvi Sammaljoentie 64 31810 Oriniemi

P. 0445688656

Y. 3018520-2

[email protected]

Luotettava-Kumppani-logo_verkkosivuille-1
Suomen_vahvimmat_iso-1-209x300
ornamentti
Lähetä minulle viesti