Referenssit

Kohteita, jotka muistetaan

Alla voit katsoa joitakin työnäytteitäni. Niille kaikille on yhteistä kohteestaan välittävä asiakas ja tinkimätön työn laatu. Perinnekohteiden ja arvoasuntojen remontoinnin lisäksi teen myös muuta puurakentamista.

Uhana Design, Tampere

Saimme Sisustuspalvelu Pälvi Elialan kanssa huikean mahdollisuuden tehdä uudet pinnat Uhana Designin uusiin toimisto- ja showroom-tiloihin vuonna 2021. Työstettävien huoneiden lattianeliöt olivat yli 200, huonekorkeus lähenteli neljää metriä. Jokaisen huoneen jokaisesta seinästä tuli poistaa tapetit ennen maalausta. Aikataulun ollessa tymäkkä, Pälvi palkkasi työntekijän ja hoiti aliurakoitsijoita paikalle, ja homma tehtiin valmiiksi. Tämä aivan Tampereen keskustassa Hämeenkadun varrella sijaitseva kohde on huikea ja historiallisesti arvokas kivitalo, joka oli selvinnyt sodan pommituksista ja toimii edelleen toimisto- ja asuinhuoneistoina. Lopputulos on silmiä hivelevä, upeat värivalinnat ja hienoja yksityiskohtia.

Alapohjaremontti

Tässä kohteessa teimme alapohjaremontin. talo on vanha hirsitalo ja lattiarakenteena rossipohja. Vanhat lattiat vasoineen purettiin niiden ollessa kauttaaltaan lahot. Mentiin maahan asti, kaivettiin maata syvemmäksi, jotta saatiin ryömintätilaan enemmän tilaa ja nostettua rossipohjaa enemmän irti maasta. Siitä lähdettiin sitten ylöspäin rakentamaan ja kokonaisvaltaisessa remontissa maalattiin seinät ja katot myös. Tapaamme tehdä lattiarakenteet erityisen tiiviiksi, jotta lattiasta ei tule hallitsematonta vetoa, joka viilentää huoneita ja tosiaan tuntuu vetona. Ilmanvaihto sitten omana lukunaan hallittuna ja toimivana. Tiivistykset tehdään tietenkin käyttäen luonnonmukaisia, muovittomia materiaaleja.

Arvostan hyvin paljon ihmisiä, jotka korjaavat vanhoja talojaan ja mökkejään. Jokaisella vanhan talon remontilla pidetään vanhaa rakennuskantaa osaltaan kunnossa ja toimivana. Vanhoja taloja ei tule enää uusia.

Huokolevyjen asennus ja tapetointi

Käytämme usein huokoista puukuitulevyä tapetoinnin pohjana. Huokolevy mukailee hirren muotoja ja näin ollen siis pidämme talon vanhan hengen mukana. Emme “koolaa” pois hirsiseinän ominaisilmettä, ja sen asennetta. Hirsiseinän kuuluu puhutella ja näyttää olemassa olonsa vaikka päällä olisikin tapettia. 

Tässä kuvia meidän tapetointikohteesta. Huokolevyt muotoiltiin kannatinhirren muotoiseksi, käytimme esiliisteröinnissä itse tehtyä vehnäjauholiisteriä, ja varsinaisessa liisteröinnissä muovitonta liisterijauhetta, joka sekoitetaan veteen. Tässä kohteessa tein myös sormipaneelista sähkökeskukselle kaapin.

ornamentti

Yhteydenotto

Olisiko aika laittaa isoisän rakentama puutalo sellaiseen kuntoon, jonka se ansaitsee?  Vai haluatko palauttaa kivitaloon sen alkuperäisen viehätyksen? Ota yhteyttä viereisellä lomakkeella ja käydään läpi vaihtoehtoja. 

Voit olla yhteydessä minuun myös WhatsAppilla. Vietän päiväni työmailla, mutta pyrin vastaamaan päivän sisään.

Lähetä minulle viesti